Info

De brit

Er zijn al veel artikelen en boeken geschreven over de Brits korthaar, ook online vind je zeer veel info. Over de Brits korthaar kan ik daardoor jullie het best hier naar verwijzen. Pawpeds, Brits korthaar 'De Bolle', en zovele sites samen met hun, geven jullie stap voor stap meer uitleg over de geschiedenis, het karakter, het type, de vacht en de kleurvarianten van de Brits korthaar. Zelf zou ik het hier met jullie willen hebben over onze eigen 'korte' ervaringen met het ras, zijn pedigree en gezondheid.
Jouw type van de Brits korthaar bepaal je eigenlijk zelf, als je naar al de verschillende types en kleurenvarianten kijkt dan ga je zeker vaak zeggen, 'ooh dat is een mooie Brit' of 'nee , dat vind ik minder'. Dat op zich is eigenlijk heel logisch, niet? Zo zijn wij ook tot onze leuke groep gekomen...
Over het karakter, kan ik enkel zeggen dat het unieke beertjes zijn, helemaal niet agressief , teruggetrokken als ze met rust willen gelaten worden en liggend op onze schoot, schreeuwend om aandacht, wanneer zij dat willen. Met momenten intens speels en dit tot op een latere leeftijd ( Heerlijk toch, een Brits Korthaar). Vroeger woonden we op een appartement met onze 6 poezels, als er bezoek kwam moesten we vaak op zoek gaan naar hun, zo had elk zijn 'plekje', waar hij tijdens een dutje, het liefst niet gestoord werd:-)...
Er zijn door de jaren heen Brits kortharen geboren die een voetafdruk hebben achtergelaten, door hun uitzonderlijk type, karakter en hun genetische overdracht. Op zoek gaan naar zulke iconen is eigenlijk een must voor ons geweest, daar deze dieren vaak een gezonde achtergrond hebben ( PKD, Felv, fiv en Hcm). Consequent en verantwoord fokken vinden we echt wel super belangrijk om zo het beste uit de Brits Korthaar te kunnen halen...Dat is de reden waarom de zoektocht, naar onze groep, iets meer tijd in beslag heeft genomen! Nu kunnen we echter met een gerust hart zeggen dat we in al onze poezels een gezonde stamboom hebben. Alleen een kater laat nog op zich wachten, hopelijk kunnen we hier snel verandering in brengen.
Dat hierbij al onze zorgen van de baan zijn, is een fabeltje natuurlijk! Steeds kunnen er dingen voorvallen waar we niets van af wisten of die plots de kop op steken, echter door selectief een keuze gemaakt te hebben in onze fokdieren, hopen we dat we gezonde, lieve en karaktervolle 'Beren' fokken kunnen. Zodat een liefhebber of misschien nu en dan een fokker, met een gerust hart, jaren kan genieten van zijn nieuwe huisvriend en andersom, dat het nieuwe gezinslid een lang en gezond leven mag lijden bij zijn nieuwe baasje.
Uit de grond van ons hart zijn we smoorverliefd geworden op de Brits Korthaar. We hopen op alle vlakken, echter met een bepaalde visie, ons steentje te kunnen bijdragen aan dit wonderbaarlijke ras, wat reeds in de jaren 1900, een huisdier was van vele gewone gezinnen. Nu uitgegroeid is tot een vaste waarde op shows met een waardig aanzien en voor ons mag dat zo blijven, voor altijd! ;-)

Kittenbeleid

lacosteElke geboorte is uniek, dat zullen we in de toekomst nog vaak gaan meemaken! Echter zal onze liefde en zorg voor de pasgeboren brits korthaar beertjes steeds onvoorwaardelijk zijn. Met de grootste zorg zullen wij ons toeleggen op hun ontwikkeling en gezondheid. Dat begint al voor de geboorte, bij gezonde en karaktervolle ouderdieren en door nauwgezet samen te werken met bevriende erkende fokkers en onze dierenarts. Kennis is de sleutel tot succes en daar kunnen we nooit genoeg van krijgen ( door te lezen, informeren...) maar vooral door ervaring te vergaren en samen te werken met ervaren brits korthaar fokkers. Niet enkel voor en tijdens, maar vooral na de geboorte zullen wij ons er op toe leggen om onze 'babytjes' klaar te stomen voor de grote uitdagingen in hun leven!
Met de juiste en gevarieërde voeding zullen we hun al de goede bouwstenen geven voor een gezonde start. Naast voeding is een huiselijke sfeer voor ons even belangrijk. Met onze 2 kinderen en de dagelijkse geluiden van een normaal huishouden, trachten we onze kittens te gewennen aan het leven in een gemoedelijke familiale sfeer. Met andere woorden leven we niet alleen voor onze lievelingen maar ook met hen.
Geïntresseerden in een kitten, vragen wij natuurlijk om persoonlijk met ons contact op te nemen, we vinden het uitermate belangrijk om een goed gevoel te hebben met potentiële, nieuwe families voor onze beren. Een kitten zal haar nestje mogen verlaten, naar liefhebbers, na de sterilisatie of castratie, dat zal zo rond 16 weken zijn. Sporadisch zal een fok- en showwaardig kitten naar een Cattery verhuizen en dit in België na 16 weken, voor het buitenland komt daar natuurlijk ook nog eens de rabies inenting bij... In zulke gevallen is een persoonlijke kennismaking absoluut gewenst, geen internet verkoop! Onze kittens zullen het nestje verlaten met alle verplichte inentingen, gezondheidsboekje, erkende stamboom, chipregistratie en een klein kittenpakketje.
Ook als onze kleintjes verhuisd zijn, voelen wij ons noch steeds verplicht om de nieuwe eigenaars bij te staan in raad en daad. Het welzijn van onze beertjes gaat echt boven alles.